Eläinlääkärin esittely

Eläinlääkäri

Ida Kouvo

(DVM, cert WVA&CPM)

 

KOULUTUS

Degree in Veterinary Medicine (Estonian University of Life Sciences) 2017

Eläinakupunktion peruskurssi (Helsingin yliopisto) 2018

Entia Certificate in Western Veterinary Acupuncture and Chronic Pain Management (Longview Veterinary Services, Skotlanti) 2019

Yrittäjän ammattitutkinto (Omnia) 2021

Koirahierojan ammattitutkinto, opinnot kesken (valm. 2022)

JÄSENYYDET

Suomen eläinlääkäriliitto (SELL)

Suomen pieneläinpraktikot (SEP ry)

Suomen yrittäjät / Espoon yrittäjät

KUINKA MINUSTA TULI AKUPUNKTIOELÄINLÄÄKÄRI?

Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 2017 Tartossa, jossa opiskelin Estonian University of Life Sciences -koulussa. Kandivuodesta alkaen olen työskennellyt eläinlääkärinä pieneläinpraktiikassa, kunnaneläinlääkärin sijaisena ja viimeisimpänä eläinsairaalan päivystyksessä ja teho-osastolla.

Kiinnostukseni eläinten kivun hoidon eri vaihtoehtoja kohtaan heräsi työskennellessäni pieneläinpraktiikassa, jossa kohtasin usein esimerkiksi nivelrikkokipujen kanssa eläviä potilaita. Akupunktion potentiaalin kivunhoidossa huomasin ensin oman kokemuksen myötä vuosia sitten kun sain siitä itse apua lihasperäisten kipujen hoidossa. Tämän jälkeen olen halunnut hyödyntää akupunktiota myös omille potilailleni mahdollisuuksien mukaan.

Vuonna 2019 sain valmiiksi sertifikaattini eläinakupunktiosta ja kroonisen kivun hoidosta (ECAS WVA&CPM). Opinnot sisälsivät lähiopetusjaksoja Skotlannissa, omien potilaiden hoitoa ja raporttien tekemistä Suomessa, kirjallisia töitä, sekä lopputentin. Sertifikaatin myötä minulla on runsaasti työkaluja eläinten akupunktioon ja kroonisen kivun hallintaan.

TAVOITTEENI

Haluan pysyä ammatillisesti uusimpien hoitosuositusten tasalla ja siksi osallistun säännöllisesti alani jatkokoulutuksiin Suomessa ja ulkomailla.

Eläinlääkärinä tavoitteeni on hoitaa eläinten kipua parhaalla mahdollisella tavalla ja auttaa omistajia arvioimaan lemmikin vointia kotona. Minulle on tärkeää huomioida jokaisen potilaan yksilölliset tarpeet niin hoitotilanteissa, kuin kotihoidossakin. Eläinlääkärikäynnin pitää mielestäni aina olla lemmikille ja omistajalle niin mukava ja stressitön kuin mahdollista.

LISÄTIETOJA MINUSTA

Minulla on kotona kaksi omaa koiraa: eläkepäiviään viettävä 14-vuotias kultainennoutaja Wertti, jonka kanssa on aikanaan kilpailtu tottelevaisuuskokeissa ja 9-vuotias kooikerhondje Wäinö, jonka kanssa harrastellaan omaksi iloksi agilitya ja tottelevaisuuskoulutusta.

Suomen kielen lisäksi palvelen asiakkaita myös englanniksi ja viroksi // Teenindan teid hea meelega ka Eesti keeles // I am happy to serve You in English!