Usein kysyttyjä kysymyksiä

Akupunktiota voidaan käyttää kivunhoidossa ja kuntoutuksessa monilla potilailla. Ratkaisevaa on ensin selvittää oireiden aiheuttaja ja sen jälkeen valita sopiva hoitomuoto. Esimerkiksi akuutin kivun hoidossa tai neurologisten potilaiden kuntoutuksessa päädytään usein elektroakupunktioon ja kivulle herkistyneiden potilaiden hoito aloitetaan laserakupunktiolla. Ole rohkeasti yhteydessä, jos akupunktion sopivuus lemmikillesi mietityttää!

Akupunktiolla on muutamia vasta-aiheita. Näitä ovat

  • heikentynyt vastustuskyky sairauden tai lääkitysten takia (matala valkosolujen määrä, immunosuppressiiviset lääkkeet)
  • Lisääntynyt verenvuototaipumus (matala verihiutaleiden määrä tai pidentyneet veren hyytymisajat (PT ja aPTT)
  • Ihotulehdukset, avohaavat (neuloja ei voida laittaa infektoituneelle iholle tai haavoihin, muualta voidaan hoitaa)
  • Kasvainsairaudet: akupunktio saattaa edesauttaa kasvainsolujen leviämistä, siksi hoidon hyödyt ja haitat punnitaan jokaiselle potilaalle erikseen

Kissat ovat erittäin hyviä akupunktiopotilaita! Kissoilla tavallisimmin hoidettavia vaivoja ovat selkäkivut, ja nivelrikko. Jos perinteinen akupunktio ei ole kissapotilaan mieleen, voidaan hoito toteuttaa laserakupunktiona.

Eläinlääkäri tutkii potilaan jokaisen käynnin alussa. Ensimmäisellä käynnillä tutustutaan tarkemmin potilaan hoitohistoriaan ja tehdään laajempi yleisttutkimus. Tämän jälkeen eläinlääkäri kertoo löydöksistä ja tekee hoitosuunnitelman. Hoidettavat alueet voivat vaihdella eri käynneillä, koska kipu ei ole koskaan staattista.

Akupunktioneulat asetetaan haluttuihin pisteisiin ja niiden annetaan olla paikallaan 15-30 minuuttia. Neuloja pyöräytetään hoidon aikana muutaman kerran.

Elektroakupunktiossa neuloja ei pyöräytetä, koska sähkö huolehtii pisteiden stimuloimisesta. Muuten käynti etenee kuten akupunktiokäynti.

Laserakupunktiossa valitut hoitopisteet käsitellään laserlaitteen avulla.

Ehdottomasti voi ja näin yleensä tehdäänkin! Akupunktiota yhdistellään tavallisimmin lääkehoitoihin, fysioterapiaan ja hierontaan. Jokaiselle potilaalle tehdään oma hoitosuunnitelma, johon yhdistellään yksilölle sopivat hoitomuodot.

Jäikö joku mietityttämään?

Ota yhteyttä tai täytä yhteydenottolomake, niin vastaan mahdollisimman pian!