AKUPUNKTIO

Länsimaiseen oppisuuntaan perustuva akupunktio on Kouvetin käytetyin palvelu. Akupunktiota voidaan sisällyttää monien erilaisten kiputilojen hoitosuunnitelmaan ja sillä voidaan jouduttaa kuntoutusta leikkauksen tai trauman jälkeen. Hoitopäätökset perustuvat eläimen diagnooseihin ja länsimaisen lääketieteen oppeihin anatomiasta ja fysiologiasta. Joka käynnin alussa eläinlääkäri tekee eläimelle yleistutkimuksen ja käy läpi akupunktiopisteitä käsin, minkä jälkeen voidaan valita neuloilla hoidettavat akupunktiopisteet.

Akupunktiohoito kestää potilaasta riippuen 15-30 minuuttia ja käyntiin varataan aikaa 30-60 minuuttia. Ensimmäinen käynti on kestoltaan pidempi, koska alussa käydään läpi uuden potilaan hoitohistoria, tehdään kattava yleistutkimus ja annetaan lemmikin rauhassa totutella hoitoon.

cat, feline, pet-5479709.jpg

Useimmiten akupunktiohoito aloitetaan kerran viikossa 3-4 kertaa, minkä jälkeen arvioidaan vaste ja tehdään jatkosuunnitelma. Kroonisten vaivojen kanssa pyritään löytämään pisin toimiva hoitoväli, jolla oireet pysyvät hallinnassa. Joissain tapauksissa, esimerkiksi neurologisten vaivojen ja akuutin kivun hoidossa, hoitokertoja voidaan tarvita tiheämmin toipumisen alkuvaiheessa.

Akupunktion on tarkoitus olla eläimelle rauhallinen ja kipua lievittävä kokemus, joten hoidossa edetään aina lemmikin ehdoilla. Ilmoitathan etukäteen, jos lemmikkisi jännittää hoitotilanteita, niin varataan pidempi aika kiireettömyyden takaamiseksi.