Eläinlääkärin esittely

Eläinlääkäri Ida Kouvo, DVM

Koulutus

  • Degree in Veterinary Medicine (Estonian University of Life Sciences) 2017
  • Eläinakupunktion peruskurssi (Helsingin yliopisto) 2018
  • Entia Certificate in Western Veterinary Acupuncture and Chronic Pain Management (Longview Veterinary Services, Skotlanti) 2019
  • Yrittäjän ammattitutkinto (Omnia) 2021

Jäsenyydet

  • Suomen eläinlääkäriliitto (SELL)
  • Suomen pieneläinpraktikot (SEP ry)
  • Suomen yrittäjät

I am also happy to serve you in English!

Teenindan teid hea meelega eesti keeles!


Valmistuin eläinlääkäriksi vuonna 2017 Tartossa, jossa opiskelin Estonian University of Life Sciences -koulussa. Kandivuodesta alkaen olen työskennellyt eläinlääkärinä pieneläinpraktiikassa, kunnaneläinlääkärin sijaisena ja viimeisimpänä eläinsairaalan päivystyksessä ja teho-osastolla.

Kiinnostukseni eläinten kivun hoidon eri vaihtoehtoja kohtaan heräsi työskennellessäni pieneläinpraktiikassa, jossa kohtasin usein esimerkiksi nivelrikkokipujen kanssa eläviä potilaita. Akupunktion potentiaalin kivunhoidossa huomasin ensin oman kokemuksen myötä vuosia sitten kun sain siitä itse apua lihasperäisten kipujen hoidossa. Tämän jälkeen olen halunnut hyödyntää akupunktiota myös omille potilailleni mahdollisuuksien mukaan.

Vuonna 2019 sain valmiiksi sertifikaattini eläinakupunktiosta ja kroonisen kivun hoidosta (ECAS WVA&CPM). Opinnot sisälsivät lähiopetusjaksoja Skotlannissa, omien potilaiden hoitoa ja raporttien tekemistä Suomessa, kirjallisia töitä, sekä lopputentin. Sertifikaatin myötä minulla on runsaasti työkaluja eläinten akupunktioon ja kroonisen kivun hallintaan.

Haluan pysyä ammatillisesti uusimpien hoitosuositusten tasalla ja siksi osallistun säännöllisesti alani jatkokoulutuksiin Suomessa ja ulkomailla.

Eläinlääkärinä tavoitteeni on hoitaa eläinten kipua parhaalla mahdollisella tavalla ja auttaa omistajia arvioimaan lemmikin vointia kotona. Minulle on tärkeää huomioida jokaisen potilaan yksilölliset tarpeet niin hoitotilanteissa, kuin kotihoidossakin. Eläinlääkärikäynnin pitää mielestäni aina olla lemmikille ja omistajalle niin mukava ja stressitön kuin mahdollista.

Minulla on kotona kaksi omaa koiraa: eläkepäiviään viettävä 13-vuotias kultainennoutaja Wertti, jonka kanssa on aikanaan kilpailtu tottelevaisuuskokeissa ja 8-vuotias kooikerhondje Wäinö, jonka kanssa harrastellaan omaksi iloksi agilitya ja tottelevaisuuskoulutusta.

Autan mielelläni sinua ja lemmikkiäsi kivunhoitoa koskevissa kysymyksissä, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää! Pääset yhteystietoihini suoraan tästä